یالثارات الحسین

أَیْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِکَرْبَلاءَ
  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

خوش آن باغی که شغالش کند قهر....

14 دی 1394 توسط حقاني مباركه

وزارت كشور عربستان روز شنبه 12 ديماه 1394 اعدام عالم مجاهد شيخ نمر باقر النمر را اعلام كرد. شيخ نمر از سال 2012 ميلادي تاكنون در زندان هاي عربستان به سر مي برد و به همين دليل اجراي حكم اعدام براي وي در حال حاضر تا حدود زيادي غافلگيركننده بود.

بررسي بازتاب هاي اعدام شيخ نمر بيانگر آن است كه اين مساله به صور بسيار جدي از ظرفيت و قابليت لازم براي تحت تاثير قرار دادن بسیاری از مسايل و موضوعات ديگر در منطقه به خصوص موضوعات فيمابين روابط ايران و عربستان را دارد.

آن چه تاكنون تحت تاثير اعدام شيخ نمر از سوي عربستان اتفاق افتاده است مانند افزايش تنش هاي ديپلماتيك و رسانه اي در روابط ايران و عربستان، اعتراض ملت هاي مسلمان اعم از شیعه و سنی نسبت به آن، اعلام نگراني مقامات غربي در مورد پيامدهاي منطقه اي آن و … بدين معني است كه بايد بيش از هر موضوعي اكنون به ماهيت و پيامدهاي اين مساله پرداخت.

الف-ماهيت شناسي

در مورد ماهيت شناسي اين اقدام عربستان تاكنون ديدگاه هاي مختلفي مطرح شده است. در اين خصوص اكثر ديدگاه هايي كه از سوي كارشناسان بيان مي گردد ناظر بر گزاره هاي زير است:

1-عربستان طي سال هاي اخير به مثابه بازيگري است كه روند تحولات منطقه را در بلند مدت به زيان خود مي بيند؛ در عين حال از ابزارهاي موثري براي ايجاد تغييرات مطلوب در روندهاي موجود برخوردار نيست.

2-بدون ترديد اين اقدام عربستان با هدف بهره برداري هاي از قبل پيش تعيين شده و در چارچوب سناريو قابل ارزيابي است.

3-عربستان در چارچوب سناريوي طراحي شده اش حداقل 2 هدف اساسي زير را دنبال مي كند:

الف-سرپوش گذاشتن بر مشكلات و چالش هايي كه در سطوح داخلي و خارجي با آن مواجه است. بدين معني كه با استفاده از بازتاب ها و واكنش هاي موجود اقدام به فرافكني مشكلاتش خواهد كرد. ب-از طرف ديگر، با استفاده از واكنش هاي اعتراضي كشورهايي مانند جمهوري اسلامي ايران كه در برخي موارد مانند حمله به سفارت عربستان ابعاد احساسي به خود گرفت، تلاش مي كند تا پروژه متهم سازي ايران به فرقه گرايي را با قوت و انگيزه بيشتري دنبال نمايد.

4-بررسي چگونگي واكنش كشورهاي غربي به اعدام شيخ نمر از سوي عربستان نيز حداقل گوياي 2 واقعيت زير مي باشد:

الف-مقامات غربي به دلیل تبعيت از راهبرد بلند مدت «آشوب سازي» و «تخريب» منطقه، حاضر به محكوم كردن اين اقدام عربستان حتی در چارچوب مباني حقوق بشري به صورت جدی نيستند؛ چرا كه نيازمند وجود منابع و عوامل فتنه گري در منطقه در چارچوب استراتژي مزبور هستند.

ب-رسانه هاي غربي پيامدهاي اعدام شيخ نمر توسط عربستان را به گونه اي تحليل مي نمايند كه اين مساله موجب افزايش تنش و تهديد در روابط ايران و عربستان مي شود. به عبارت ديگر، پيامدهاي شهادت شيخ نمر را تنها محدود به تاثيرگذاري بر روابط ايران و عربستان مي دانند. اين امر بدين معني است كه اساسا در استراتژي نهايي غربي ها ، موضوع حمايت از افزايش تنش و بحران در روابط ايران و عربستان به عنوان يك اصل مهم تعريف شده است و تا آينده قابل پيش بيني اين مساله را مطلوب خود مي دانند.

ب-پيامدها

با عنايت به دلايل و ماهيت شناسي فوق، اكنون راحت تر مي توان در مورد پيامدهاي احتمالي شهادت شيخ نمر صحبت كرد. به عنوان مثال، با توجه به اينكه ريشه هاي به شهادت رساندن شيخ نمر را بايد در عمق استراتژي هاي منطقه اي بازيگراني چون عربستان و غرب بايد جستجو كرد، به نظر مي رسد دامن زدن به فتنه گري ها و تنش هاي منطقه اي از سوي آنان جزء لاينفك پيامدهاي اين مساله خواهد بود.

ضمن اينكه به نظر مي رسد سطح و عمق واكنش عربستان در قبال اعتراضات ايران در سطوح ديپلماتيك و رسانه اي با شدت بيشتر صورت خواهد گرفت؛ چرا كه به دامن زدن تنش ها با ايران به هر بهانه اي نياز دارد.

در عين حال به نظر مي رسد با توجه به انگيزه هاي مثبتي كه در ملت هاي مسلمان براي محكوم كردن اين اقدام عربستان وجود دارد، زمينه هاي تحت فشار قرار دادن عربستان از ابعاد مختلف ديپلماسي وجود دارد.

بنابراين ضرورت دارد مساله برجسته سازي قبح رفتار عربستان در به شهادت رساندن شيخ نمر در سطح رسانه ها الزاما در چارچوب درگيري هاي مذهبي و طايفه اي صورت نگيرد و از اين مساله براي پاسخگو كردن عربستان به وجدان هاي بيدار اسلامي و انساني در منطقه و جهان استفاده كرد.

 نظر دهید »

سفارت عربستان در خیابان شهید نمر....

13 دی 1394 توسط حقاني مباركه

با مصوبه امروز شورای اسلامی شهر تهران، «خیابان بوستان» در منطقه 1 که سفارت عربستان سعودی در آن قرار گرفته است، به «خیابان آیت الله نمر باقر النمر» تغییر نام یافت.

بعد از ظهر امروز تابلوی خیابان ناحیه 5 منطقه 1 که سفارت عربستان در آن واقع شده است، تعویض شد و تابلوی جدید این خیابان که آیت الله نمر باقر النمر شده است، در ابتدای این خیابان نصب شد.

 نظر دهید »

جنون وهابیت...

12 دی 1394 توسط حقاني مباركه

شهادت مجاهد شهید آیت الله شیخ نمر باقر النمر رهبر شیعیان عربستان به دست وهابیت کثیف انگلیسی را به ساحت مقدس امام زمان ارواحنا له الفدا، مقام معظم رهبری و تمامی شیعیان جهان تبریک و تسلیت عرض می نماییم.

 نظر دهید »

انتقاد...

11 دی 1394 توسط حقاني مباركه

 نظر دهید »

مفهوم مهدویت

10 خرداد 1394 توسط حقاني مباركه

مهدويت يعني چه؟

باور به ظهور شخصي كه جهان را پر از عدل و داد كرده و ريشه هاي ظلم و ستم را مي چيند اختصاص به اسلام نداشته بلكه، شامل اديان مختلف الهي و آسماني مي شود و در اسلام، مسيحيت،[1] يهوديت[2] و زرتشت[3] و… به ظهور اين شخص نويد داده شده است.
بنابراين مي توان گفت تمامي اديان به آمدن موعودي مصلح باور دارند كه اين موعود در انديشة زردتشت سوشياتت،[4] در انديشه مسيحيت حضرت مسيح و غيره… و در اسلام حضرت مهد(عج) است كه قرآن و سنت به آمدن آن بشارت داده اند.
امّا در مورد اينكه مهدويت يعني چه؟ بايد اذعان داشت لغت مهدويت برگرفته از امام مهدي(ع) است.
«خلاصه و حقيقت مهدويت، منتهي شدن سير جوامع جهان به سوي جامعه واحد و سعادت عمومي، امنيت و رفاه، تعاون و همكاري، همبستگي همگاني حكومت حق و عدل جهاني، غلبه حق بر باطل، غلبة جنودالله بر جنود شيطان نجات مستضعفان و نابودي مستكبران، و خلافت مؤمنان و شايستگان به رهبري يك رجل و ابرمرد الهي است كه موعود انبياء و اديان و دوازدهمين اوصياء و خلفاي پيغمبر آخرالزمان است.»[5]
امّا از آنجا كه نام آن منجي در ميان مسلمانان مهدي(عج) است، اين انديشه را به انديشة مهدويت ناميده اند هر چند ساير اديان به آن انديشه موعودگرائي و … مي گويند.
بهرحال، مهدويت، يك انديشه و تفكر برگرفته از كتابهاي آسماني است كه با فطرت و سنن عالم خلقت موافق است و در ميان شيعيان در اين انديشه مباحث مهم ذيل بررسي مي شود.
1. موعودگرائي و منجي گرائي در اديان ابراهيمي و غيرابراهيمي.
2. مسأله مهدي باوري و موعود گرائي در اهل سنت.
3. اعتقاد به مهدويت از منظر شيعه كه خود، مباحث ذيل را در بر دارد.
الف: مسأله ولادت و نسب و كودكي امام زمان(عج).
ب: ويژگيهاي امام زمان(عج).
ج: مسأله انحراف در مهدويت و فرقه هاي انحراف.
د: مسأله غيبت امام زمان(عج).
ذ: مسأله علائم و زمينه هاي ظهور حضرت حجت(عج).
ر: مسأله وقايع ظهور و حكومت جهاني آن حضرت.
و…
بنابراين مهدويت، تعريف خاصي ندارد بلكه شامل يك اعتقاد مي شود كه مباحثي را در بردارد و كسي كه مي خواهد به اين مقوله بپردازد بايستي به مطالب ذكر شده با دقت، بپردازد.
منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. تاريخ عصر ظهور، و مابعد الظهور (عصر غيبت)، محمد صدر.
2. اصالت مهدويت، آيت الله صافي، ج اول تا سوم، انتشارات حضرت معصومه.
3. او خواهد آمد، مهدي پور، نشر برقعي.
امام مهدي(عج):
براي تعجيل فرج زياد دعا كنيد، چرا كه همين دعا موجب گشايش براي خود شماست.
شيخ صدوق، كمال الدين، ج 2، ص 485، دارالفكر

———————————————————-
[1] . انجيل لوقا / باب 12 / آيات 40-35.
[2] . كتاب مقدس / سفر مزامير داود / مزمور 37.
[3] . اوستا، بخش يناهات / 46.
[4] . همان.
[5] . لطف الله صافي گلپايگاني، اصالت مهدويت، ج 2، بخش 4، ص 19، انتشارات حضرت معصومه، قم.

 

 نظر دهید »

نیمه شعبان

10 خرداد 1394 توسط حقاني مباركه

 

 

حضرت ولی عصر(عج) و آخرین حجّت الهی در سحرگاه نیمه شعبان سال ۲۵۵ (ه. ق)  چشم به جهان گشودند و احتمال اینکه این شب مبارک شب قدر باشد، وجود دارد؛  چنانکه امام صادق(ع) در ابن باره فرمود: همان‌طور که خداوند به پیامبر(ص)  شب قدر مرحمت فرمود، به ما اهل بیت نیز نیمه شعبان را عطا کرد.

شب  نیمه شعبان، شب بسیار مبارکى است. پیامبر گرامی اسلام (ص) در حدیثی فرمود:  در نیمه شعبان اجل‌ها نوشته و ارزاق قسمت می شود و خدای عزّ وجلّ در این شب  بیش از موهای بزهای قبیله بنی‌کلب، بندگانش را می‌آمرزد و فرشتگان را به  آسمان دنیا و از آنجا به زمین نازل می‌کند و در این نزول ابتدا در مکه فرود  می‌آیند. 

از امام جعفر صادق (ع) روایت است که از امام محمدباقر(ع)  در مورد فضیلت شب نیمه شعبان سؤال شد؛ امام فرمود آن شب بعد از لیله القدر  افضل شب‌ها است. در آن شب خداوند به بندگان، فضل خود را عطا مى‌فرماید و  ایشان را به مَنّ و کَرَم خویش مى‌آمرزد. پس سعى و کوشش کنید در تقرّب جستن  به سوى خداى تعالى در آن شب، که آن شبى است که خدا قسم یاد فرموده به ذات  مقدس خود که سائلى را از درگاه خود تا زمانی که مطلب گناهی را درخواست  نکند؛ دست خالى برنگرداند.
امام صادق(ع) نیز درباره رابطه شب قدر و  نیمه شعبان فرمود: «همان‌طور که خداوند به پیامبر(ص) شب قدر مرحمت فرمود،  به ما اهل بیت نیز نیمه شعبان را عطا کرد».

 

 نظر دهید »

خدایا شکر...

03 بهمن 1393 توسط حقاني مباركه

ملک عبد لات پادشاه ظالم و ملعون حجاز به درک اسفل السافلین واصل شد…

امام صادق (ع) فرمودند: هر کس مرگ عبدالله را برای من تضمین کند، من ظهور قائم را برای او تضمین می کنم. سپس فرمود: وقتی عبدالله بمیرد، مردم برای حکومت با کسی توافق نکنند و این اختلاف و درگیری به خواست خدا تا ظهور صاحب الامر (عجل الله) ادامه یابد. حکومت های چند ساله پایان یافته و تبدیل به حکومت چند ماهه و چند روزه شود. راوی می گوید: سئوال کردم: آیا این ماجرا به طول می انجامد؟ فرمود: هرگز.

 نظر دهید »

یاد خدا...

12 دی 1393 توسط حقاني مباركه

 

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
گریزیست بر اندیشه ای به دنبال حقیقت

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • صفات خدا
  • هفته وحدت
  • تشیع انگلیسی
  • جملات قصار
  • اخبار
  • تسنن انگلیسی
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

آمار

  • امروز: 6
  • دیروز: 48
  • 7 روز قبل: 88
  • 1 ماه قبل: 401
  • کل بازدیدها: 15326
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس